Presentatie en workshops MBSR – Mindfulness

Presentatie en workshops MBSR – Mindfulness

Presentatie MBSR – Mindfulness

Wat wordt nu precies onder mindfulness verstaan en waar komt het vandaan? Waarom is het zo’n hype geworden? Wat is de achtergrond van MBSR, wat kun je verwachten bij deze training? Hoe zit dat met stress en stressreductie? Wat zijn de effecten en resultaten van MBSR? Graag verzorg ik presentaties over MBSR / Mindfulness. Simpelweg omdat ik het leuk vind om te doen en om een bijdrage te leveren aan het meer verhelderen van mindfulness in relatie tot MBSR / MBCT / Breathworks. Naast informatie komen mijn persoonlijke ervaringen ook aan bod: wat de aanleiding voor mij was om een training te volgen en waarom het mij zo heeft gegrepen. Natuurlijk zijn er korte oefeningen tussendoor, zodat aanwezigen kunnen ervaren wat de kern is, waar het precies om gaat bij mindfulness. En vanzelfsprekend veel ruimte om vragen te stellen.

De presentatie kan gegeven worden voor een kleine of een grote groep, in een kleine werkruimte of een grote (theater)zaal. Tijdens een bijeenkomst binnen het werk, tijdens een symposium of congres of een uitje met personeel of vrienden. Het presentatiemateriaal stem ik daarop af: ofwel een flipover ofwel een beamer. De tijdsduur varieert: van 45 minuten tot 2 uur.

Thema’s van de presentaties / workshops:

  • De training MBSR in notendop
  • Pijn zonder weerstand
  • De kracht van meditatie binnen MBSR

Workshops MBSR – Mindfulness

Voor kleinere groepen is een workshop mogelijkerwijs meer interessant. Ook tijdens een workshop komen de thema’s- zoals hierboven onder het kopje Presentatie beschreven – aan bod. Daarnaast is er echter meer ruimte voor het zelf doen en ervaren van de oefeningen. De tijdsduur varieert van 1,5 uur tot 2 uur.

Tarief en contact

De prijzen zijn afhankelijk van invulling, aantal deelnemers, tijdsduur (incl. voorbereiding en reizen), reisafstand en mijn vervoersmogelijkheden. Mail of bel mij voor een offerte: 024 – 3602619 / info@mijnkeerpunt.com

Presentatie Inspiratiecafe Wijchen - 4 nov 2014Presentatie Inspiratie Cafe Wijchen (foto Ans van der Palen)

Agenda

10 april 2017: 13.00 – 15.00 uur. Presentatie-workshop ‘Pijn zonder weerstand’. Scholingsdag verpleegkundig consulenten Pijn RadboudUMC, Nijmegen.

29 november 2015: 15.00 uur (tot 16.30 uur) Presentatie-Workshop ‘De kracht van meditatie binnen MBSR (mindfulness)’, Museum Religieuze Kunst (MRK) in Uden. In kader van project Meditatie.

23 april 2015: 19.00 uur Presentatie-workshop MBSR voor Studievereniging Psychologie (SPiN), Radboud Universiteit Nijmegen

25 januari 2015: 15,45 uur Presentatie-Workshop ‘Pijn zonder weerstand’ (Training MBSR in notendop) tijdens BekkenbodemDag – ledencongres SBP (Stichting Bekkenbodem Patiënten) – ICP – PGN, Nunspeet

4 november 2014: 20.00 uur Presentatie Inspiratie Cafe Wijchen, Wijchen

18 oktober 2014: 14.00 uur Presentatie-Workshop ledenbijeenkomst VOI (Vereniging Osteogenesis Imperfecta), Bunnik

Studio Yoga-licht - 7 september 2014

Workshop in Studio Yogalicht, Slijk-Ewijk